INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Singlerejse i eventyrlige Vietnam

Den komplette rundrejse i Vietnam med dansk rejseleder

Tag med på en 15 dages eventyrlig singlerejse til Vietnams højdepunkter og del turens fantastiske oplevelser med andre, der også rejser alene. Rejsen er tilmed med dansk rejseleder.

In stock
Travel Code
KU-019

Det kan du glæde dig til

På denne singleferie til Vietnam er du sammen med andre gæster, der også rejser alene. I fællesskab skal I på en klassisk rundrejse gennem Vietnams fascinerende kultur og natur, og eventyret begynder i den charmerende hovedstad Hanoi i nord. Her starter vi med et minikrydstogt mellem den smukke ikoniske Ha Long Bugts mange små kalkstensøer, der er på UNESCOs verdensarvliste. Efter Ha Long flyver vi til Hoi An. Her skal vi tilbringe et par dage i den yndefulde by med en blanding af udflugter og tid på egen hånd, som giver rig mulighed for at udforske den gamle handelspost fra det 15. århundrede. Byens bygninger og gader afspejler den blandede påvirkning, som en havneby får, når der kommer besøgende fra hele verden. Efter vi har opslugt historiens charme i byen, vil der være rig mulighed for på bedste paradisvis at nyde livet på stranden til det sydkinesiske hav. Vi kører over et af Vietnams naturlige højdepunkter, Hai Van passet, på vej til Hué, hvor vi skal opleve byens tidligere kejserpalads Citadellet, en sejltur på Duftenes flod og som noget helt særligt spiser vi frokost hos nonnerne på Lien Hoa Pagoden.  

Derefter flyver vi til Ho Chi Minh City, der har en rig historie fra franskmændenes tid i landet. Vi skal selvfølgelig også opleve det frodige Mekongdelta, hvor vi skal på eventyr blandt bifloder og kanaler og opleve Asiens største flydende marked. Kort sagt: En rejse, hvor du oplever alle Vietnams højdepunkter i selskab med andre singlerejsende og en erfaren dansk rejseleder.

Du kan forlænge rejsen med en badeferie til Phu Quoc eller en rejse til Cambodias højdepunkter.

Rejseplan

Dag

By

Overnatning*

Nætter

Komfort

Transport til næste destination

01 - 02

København

Natfly

1

-

Natfly til Hanoi, flyskifte undervejs

02 - 05

Hanoi

Hanoi Boutique Hotel & Spa

3

***

 

05 - 06

Halongbugten

Emeraude Classic Cruises

1

***

Bus til Halongbugt

06 - 08

Hoi An

ÊMM Hotel Hoi An

2

***

Bus til Hanoi, fly til Danang, bus til Hoi An

08 - 10

Hué

ÊMM Hotel

2

****

Bus til Hué

10 - 12

Ho Chi Minh C.

Signature Saigon Hotel

2

 

Fly til Ho Chi Minh City

12 - 13

Mekongdeltaet

Kim Tho Hotel

1

****

Bus til Can Tho

13 - 14

Saigon

Signature Saigon Hotel

1

***

Bus til Ho Chi Minh City

14 -

-

Natfly

1

-

Natfly til Kbh., flyskifte undervejs

15

København

-

-

-

-

*Hoteller med forbehold.

Kort over rejsen

Dagsprogram

Dag 1. Udrejse til Vietnam

Afrejse fra valgte lufthavn til Vietnams hovedstad Hanoi (med flyskifte undervejs). Der er inkluderet forplejning ombord på flyet.

 

Dag 2. Ankomst til Hanoi

Når vi er landet i Vietnams hovedstad Hanoi, klarer vi indrejseformaliteterne. I ankomstområdet bliver vi mødt af vores lokalguide og chauffør, som kører os til vores hotel. Allerede på denne første køretur gennem Hanoi kan vi indsnuse den franske atmosfære med brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og de omkringliggende søer og haver. Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta midt i det nordlige Vietnam. Ifølge overleveringen blev byen grundlagt i år 1010 under det første Ly-dynasti og fungerede som hovedstad frem til 1802, hvorefter hovedstaden blev flyttet til Hué i det centrale Vietnam. Under franskmændene, som besatte byen i 1882, var Hanoi det administrative centrum for det franske protektorat Tonkin og fra 1902-1945 for hele Fransk Indokina. Byen er præget af at have været både kejserby med citadel og administration samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlav. Efter Augustrevolutionen i 1945 udråbte Ho Chi Minh den selvstændige republik Vietnam fra Ba Dinh-pladsen midt i byen, og byen var hovedstad i Nordvietnam frem til 1976 og derefter for det forenede Vietnam. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. Måske har du lyst til et hvil. Måske vil du se lidt på området omkring hotellet. Vi samles igen til aften og spiser fælles velkomstmiddag.

Vi skal overnatte i Hanoi de kommende 2 nætter. Middag er inkluderet i dag.

 

Dag 3. Sightseeing i Hanoi og vanddukketeater

Vi begynder dagen med et besøg ved Ho Chi Minhs imponerende marmormausoleum og i Ho Chi Minhs tidligere hjem, hvor han tilbragte sit sidste årti i spartanske omgivelser. Vi ser Præsidentpaladset, som blev bygget af franskmændene i 1906 til Indokinas guvernør, og fortsætter til En-søjle-pagoden, der oprindeligt blev bygget i det 11. århundrede, derpå ødelagt af franskmændene i 1954 og senere genopført af vietnameserne. Herefter besøger vi Litteraturtemplet, som blev grundlagt i 1070 og er et udsøgt eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget til ære for den kinesiske filosof Konfutse, og i 1076 blev templet indviet som Vietnams første universitet med det formål at uddanne adelens (mandarinernes) sønner. Det var i sin tid meget svært at bestå en eksamen, og Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stentavle efter hver eksamen. I perioden 1442 til 1778 var der 116 eksaminer, men kun 82 stentavler står tilbage i dag. Disse stenplader bærer navn og fødested på de succesfulde kandidater, som bestod de hårde men prestigefyldte eksaminer, og tavlerne står placeret på ryggen af store stenskildpadder som et symbol på visdom og et langt liv.

Efter frokost tager vi på en spændende tur med såkaldte ”cyclo”er (eller cykeltaxier), rundt i byens gamle bydel. Den gamle bydel kan dateres tilbage til det 13. århundrede og omtales ofte som ”de 36 gader” efter de forskellige lav, der etablerede sig separat på hver sin gade. Selvom gaderne stadig bærer navnene efter de oprindelige professioner, er det ikke ensbetydende med, at de stadig sælger de oprindelige varer. For eksempel sælges papir staos på Hang Ma eller ”papirgaden”, mens flag og stearinlys i dag sælges på Hang Quant eller ”fanegaden”. På Hang Buom eller ”sejlgaden” sælges nu mad og slik.

På cykeltaxaturen passerer vi utallige små charmerende huse og butikker - alle vegne er der heftig aktivitet. Efter cykelturen går vi en afslappende spadseretur omkring Hoan Kiem-søen, der ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner, og her slapper Hanoi af.  Der læses, udøves alverdens former for gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet, som vi besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyder ”Den opstående Sol”, fører os over til øen.
Vi runder dagen af med Hanois berømte vanddukketeater. Denne form for dukketeater opført i vand er en over 1.000 år gammel teatertradition, der kun findes i Vietnam, og blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi, i de perioder hvor risene kunne passe sig selv.

Vi overnatter i Hanoi. Der er inkluderet morgenmad og frokost i dag.

 

Dag 4. Udflugt til Ninh Binh - ”landjordens Ha Long Bugt”

I dag tager vi på en enestående heldagsudflugt til Ninh Binh med cykeltur mellem rismarkerne, frokost og en sejltur på floden i Van Long Nature Reserve. Ninh Binh ligger syd for Hanoi og kaldes også ”landjordens Ha Long Bugt”. Vi kører i bus til Gia Vien distriktet, hvor vi skal på cykeltur gennem de flade rismarker, der er omgivet af de smukke grønklædte kalkstensbjerge. Vi gør stop et sted, hvor risdyrkningen bliver demonstreret af en lokal bonde og forklaret af vores lokalguide. Hvis vi rejser uden for risdyrkningssæsonen, ser vi andre landbrugsaktiviteter. Herefter fortsætter vi på cykel frem til en lokal familie, hvor vi ser, hvordan et lokalt måltid tilberedes af friske og nogen helt ukendte grøntsager, og vi får lækre smagsprøver - også på den lokale risvin. Herefter er der sejltur på floden og besøg i nogle af grotterne i Van Long Naturreservatet, der er Nordvietnams største vådlandsområde. Efter sejlturen går turen tilbage til Hanoi, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. OBS til turen er det en god idé at medbringe en hat og et letvægtsregnslag og en flaske drikkevand.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 5. Minikrydstogt på Ha Long Bugten

Efter morgenmaden kører vi fra hotellet, og turen går gennem Den Røde Flods delta og gennem de mange rismarker og små landsbyer på vej mod næste mål: Ha long-bugten. I den store og billedskønne bugt rejser mere end 3.000 kalkstensøer sig stejlt fra bugtens rolige vand. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en legende beretter, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb ned mod havet, pløjede dens hale jorden op og efterlod kun små områder, kalkstens-øerne, synlige. Resten blev fyldt op med vand, og det er der, vi skal sejle i med et hyggeligt skib. Det lille krydstogt i den smukke Ha long-bugt varer det næste døgn, hvor vi er indkvarteret i en hyggelig kahyt med eget bad og toilet.

Når vi er blevet indkvarteret, stævner skibet ud på bugtens smaragdgrønne vand mellem hundredvis af småøer, mens vi spiser frokost. Sejlturen mellem de mange tusinde øer er betagende smuk og undervejs går vi i land for at besøge imponerende grotter, der med adskillige smukke kamre betager sanserne. Har man mod på det, er der også mulighed for en svømmetur, eller måske en tur i kajak, eller du kan deltage i yoga eller tai chi på dækket. De magelige vælger dog blot at slappe af på soldækket med en kølig drink og nyder den betagende udsigt inden aftensmaden serveres. Udsigten fra både kahytten og skibets dæk er enestående, og krydstogtet i bugten er uden tvivl én af de helt store oplevelser på rejsen.

Overnatning på skibet. Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Dag 6. Ha Long Bugten – Hanoi – fly til Danang – Hoi An

Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner vi tidligt om morgenen, hvor der bliver serveret kaffe og te, inden vi stiger om bord i mindre både for at udforske en af de fantastiske grotter. Efter den lille udflugt vender vi tilbage til junken og fortsætter ind blandt bugtens små øer, mens der bliver serveret brunch om bord. Vi siger herefter farvel til bådens venlige personale og kører tilbage til Hanoi lufthavn. Herfra flyver vi til Danang i det centrale Vietnam, ca. 770 km syd for Hanoi. Fra Danang kører vi til Hoi An - en tur på ca. 30 km. Den charmerende lille by Hoi An er en af Vietnams hyggeligste byer, og det er ikke uden grund, den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hoi An var tidligere blandt handelsfolk kendt under navnet Faifo, og den var i det 17.-19. århundrede en af de største havnebyer i Sydøstasien. Kinesere, japanere, franskmænd, briter, spaniere, portugisere og andre handelsfolk havde dannet små samfund her, men den enestående gamle by blev efterhånden isoleret, da floden sandede til. Det efterlod til gengæld byen uberørt af senere krige og en gåtur i gaderne mellem de tilbageværende gamle huse, broer og templer føles som en vandring i en unik lille tidsboble i den gamle handelsby.

Vi bor de kommende 2 nætter i Hoi An. Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Dag 7. Sightseeing i Hoi An

I formiddag går vi på en guidet tur i den lille hyggelige by for at få et indtryk af området og historien. Vi besøger den kantonesiske forsamlingshal og går mellem de gamle huse til Den Japanske Bro, som om noget er selve symbolet på Hoi An. På den anden side af broen fortsætter vi langs floden til det franske kvarter. Undervejs kan du udse dig en af Hoi Ans gode og hyggelige restauranter til din aftensmad. Eftermiddagen er til fri disposition, og der er meget at få tiden til at gå med. Hoi An er et paradis, hvis man vil gå på opdagelse og købe nogle spændende ting med hjem. Her er et kolossalt udvalg af malerier, silkeklæder, keramik, kinesiske lanterner, spisepinde, lakerede varer, tepotter samt broderede duge og servietter. Eller måske har du bare lyst til at cykle en tur til stranden og nyde en helt afslappet eftermiddag.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Dag 8. Halvdagscykeltur på landet til Kim Bong, Hoi An - Hué og Hai Van Passet

Vi cykler om formiddagen ned til havnen og tager cyklerne med på båden, der på ca. 35 min. sejler til den lille landsby Kim Bong på øen af samme navn. Her venter en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Vi cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken, og vandbøfler, der ligger og daser i det mudrede vand. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Kim Bong var i Hoi Ans storhedstid centrum for den lokale bådbygning. Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge. Vi besøger miniværksteder med hjemmeproduktion af risnudler, sivmåtter og flettede bambusbåde. De lokale skibstømrere og møbelsnedkere er også i gang med dagens arbejde og lader os gerne se nærmere på deres fantastiske håndværk. Vi sejler tilbage til Hoi An, hvor vi er ved frokosttid.

Først på eftermiddagen forlader vi Hoi An og sætter kursen mod Hué. Køreturen går over det smukke Hai Van-pas, ”Skyernes Pas”, gennem et bjergrigt område med spektakulære udsigter og videre ned langs kysten, hvor vejene snor sig ind og ud langs de blå laguner ved Det Sydkinesiske Hav. Hué blev i 1687 udnævnt provinshovedstad af vietnameserne og forblev hovedstad under Nguyen-dynastiet, som havde 13 kejsere, hvoraf den sidste regerede frem til 1945. Nguyen-dynastiet efterlod sig en kejserlig by med citadel, paladser, gravmæler og templer i et fredfyldt landskab, som grænser op til Duftenes Flod. Hué har i dag genvundet sin kejserlige aura og er en rolig, fredfyldt og afslappet by at besøge. De tilbageværende franske kolonihuse og villaer, de stille gader, de afsidesliggende gravmæler og pagoder, som undgik krigenes ødelæggelser, giver Hué en enestående og fredfyldt atmosfære.Efter ankomst og indkvartering på hotellet er resten af dagen til fri disposition.

Vi overnatter de kommende 2 nætter i Hué. Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Dag 9. Sightseeing i Hué og frokost hos nonnerne i Lien Hoa Pagoden

Vi begynder morgenen med et besøg til det kejserlige citadel i Hué. Det er skabt med Beijings ”Forbudte By” som forbillede, og citadellet er omkranset af tre mure; den 11 km lange ydermur Kinh Than, ”den gule indhegning” Hoang Thanh, hvor kejseren udførte sine officielle pligter og ”den lilla indhegning” Tu Cam Thanh, også kendt som ”Den Forbudte By”, hvor kejseren havde sine private gemakker. Citadellet blev påbegyndt af kejser Gia Long i 1804 og blev udbygget yderligere af efterfølgende generationer. Hués ”Forbudte By” blev praktisk talt ødelagt under Tet-offensiven i 1968, og lå forsømt og i ruiner indtil vietnameserne i 1990’erne anerkendte det som en turistattraktion. I dag er området udpeget som UNESCO-verdensarv, og citadellet restaureres langsomt og omhyggeligt.

Fra citadellet tager vi på sejltur på Duftenes Flod, hvor de mange gravmæler efter kejserne flankerer floden.  Selv om hvert gravmæle langs Duftenes Flod har sine helt egne kendetegn, er de alle bygget op omkring fem fællestræk, der blandt andet inkluderer stenskulpturer af elefanter og krigere, et lille tempel til tilbedelse af kejseren og selvfølgelig selve graven, hvor de jordiske rester hviler eller har hvilet. Desuden oplever vi hverdagslivet på og langs floden. Målet er Thien Mu Pagoden, hvis 21 meter høje tårn er en af de mest berømte bygninger i hele Vietnam.Pagoden, som er placeret på et udkigstårn med udsigt over Duftenes Flod, kan dateres til 1601. Selve det syv etager høje, ottekantede tårn blev dog først bygget i 1844 af kejser Thieu Tri. Hver etage symboliserer et af Buddhas tidligere liv. Pagoden er et charmerende og fredfyldt sted med falmede lyserøde mure og kløverfarvede skodder, som åbner til en lerstensbelagt gård med bonsai, frangipani- og azaleatræer i bronze- og porcelænskrukker. Ligeledes finder man stedsegrønne træer som fyrretræer og cedertræer.

Frokosten bliver en helt særlig oplevelse. Frokosten er vegetarisk og tilberedes og serveres af nonnerne i Lien Hoa Pagoden, og vi har mulighed for at se, hvordan den lækre mad tilberedes over brændekomfur. Som noget helt specielt spiser vi sammen med nonnerne, og de deltager gerne i snakken med gæsterne hen over bordet. Efter frokost besøger vi Tu Duc gravmæle. Næste stop på turen er Thanh Tien landsbyen, der er berømt for at have fremstillet papirblomster i over 300 år. Vi møder landsbyens beboere og får mulighed for at fremstille vores egen papirblomst. Med vores besøg støtter vi et håndværk og en landsby, der ellers har svære kår.

Vi overnatter i Hué. Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 10. Hué – Ho Chi Minh City. (Mulighed for tilkøbsudflugt)

Formiddagen er til fri disposition, indtil vi kører til lufthavnen i Hué og flyver til Ho Chi Minh City. Efter ankomst i Ho Chi Minh City bliver vi kørt til vores hotel. Resten af dagen er til fri disposition. Ho Chi Minh City hed tidligere Saigon, men byen er vokset og navnet Ho Chi Minh City dækker hele byen, mens Saigon nu er en bydel. Byen er den mest “vestlige” blandt Vietnams byer, og den er hjemsted for 7,5 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med forbløffende kontraster: elegante internationale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer side om side med gadekøkkener, støjende cykeltaxaer og knallerter. Højhuse og indkøbscentre kappes om pladsen med frugt- og grøntsagsmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tæt pakket, kaotisk – og alligevel stadig med elegante boulevarder og bygninger som henleder tankerne på Frankrig, under hvis forvaltning Saigon var kendt som ”Orientens Perle”.

Vi overnatter de kommende 2 nætter i Ho Chi Minh City. Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 • Tilkøbstur: Middagskrydstogt på Saigon floden
  Tilkøber du denne udflugt bliver du hentet på hotellet og kørt til Nha Rong kajen. Her ligger båden Bonsai Legacy, der er en kopi af en klassisk flodbåd. Når båden stævner ud og mørket falder på, nyder vi vores velkomstdrink. Der bliver serveret en dejlig middag med lækre vietnamesiske retter, mens båden sejler på floden, og vi nyder udsigten til Ho Chi Minh Citys skyline og store lyshav. Blandt andet passerer vi det ikoniske Biltexco Tårn og Bach Dang kajen. På nogle af højhusene er der hver aften lysshow, som bedst ses fra floden. Se priser på bestillingssiden.

 

Dag 11. Udflugt til Cu Chi tunnellerne og sightseeing i Ho Chi Minh City. (Mulighed for tilkøbsudflugt)

Vi starter tidligt og kører til de berygtede Cu Chi-tunneller, som ligger cirka 70 km nordvest for Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnellerne strækker sig i et imponerende 250 km langt underjordisk net og er et bevis på den enorme opfindsomhed og idérigdom, som vietcongerne udviste i deres guerillakrig i syd, og vi vil kunne se de hemmelige faldlemme, underjordiske køkkener, beboelsesområder, hospitaler og møderum. Cu Chi tunnellerne var strategisk vigtige under et par operationer under vietnamkrigen, bl.a. TET-offensiven i 1968. Det var et hårdt liv i tunnellerne, hvor mange døde af malaria og andre sygdomme, og på de underjordiske hospitalsstuer døde sårede soldater af deres kvæstelser. I dag opfatter vietnameserne Cu Chi tunnellerne som et eksempel på folkets modstandskraft. Vi er tilbage på hotellet sidst på formiddagen. Vi spiser frokost og fortsætter derefter på sightseeing i Ho Chi Minh City. Turen til Krigsmuseet, hvor størstedelen handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne siger - Den Amerikanske Krig, hvor det moderne Vietnam og ikke mindst kommunistpartiet lægger stor vægt på de værdier, der blev skabt under den fælles kamp mod amerikanerne. På museet kan vi se mange af de våben, amerikanerne anvendte, og der er flere fine, men barske fotoudstillinger, hvor mange af de pressefotos, der gik verden rundt, er udstillet. Efter dette noget barske besøg går turen videre rundt i Ho Chi Minh City for at se på nogle af kolonitidens gamle bygninger fra det 19. århundrede bl.a. den katolske Notre Dame-katedral i røde mursten, postkontoret og ”Hotel de Ville”, rådhuset, som også ser umiskendeligt europæisk ud. Vi kommer også omkring Genforeningspaladset, der i 1960´erne var regeringsbygning for den sydvietnamesiske regering og hjem for præsidenten.

Vi overnatter i Ho Chi Minh City. Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost

 

 • Tilkøbstur: Saigons gadekøkkener
  Tilkøber du denne tur, bliver du hentet på hotellet mellem kl. 18.00 og 18.30, hvor du bliver kørt til centrum af det gamle Saigon. Her traver du sammen med guiden gennem gader og gyder til nogle af byens bedste gadekøkkener, og du prøver forskellige fremragende retter undervejs. Du vil opleve, hvordan man slår sig ned på nogle stole ved et bord og henter en ret her, en anden ret der, og drikkevarer fra en tredje sælger. Måske begynder du med den unikke rispapirpizza, så måske den dampede riskage ”banh beo” eller den sprøde vietnamesiske pandekage ”banh xeo”, og du skal helt sikkert også prøve de søde supper. Hvis du ser noget meget eksotisk, som du har lyst til at smage, så bed guiden hjælpe dig. Du er tilbage på hotellet ved 21-tiden.  Se priser på bestillingssiden.

 

Dag 12: Ho Chi Minh City – Can Tho i Mekongdeltaet. (Mulighed for tilkøbsudflugt)

I dag kører vi fra Ho Chi Minh City til Can Tho, der ligger i Mekongdeltaet. Turen tager ca. 4 timer. Mekongdeltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekongflod, som har sin udspring i det tibetanske højland ca. 4.500 km mod nord. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar, Laos, Cambodia og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager” og henviser til de ni delfloder, som leder Mekongflodens vandmasser ud i havet. Ved ankomsten til Can Tho kører vi til hotellet og bliver indkvarteret. Herefter er resten af eftermiddagen til fri disposition til at nyde det herlige lokale marked og livet langs floden. Can Tho er den største by i Mekongdeltaet, og der foregår en livlig handel samt transport på og langs floderne. Om aftenen kan du nyde middagen på en af restauranterne ved flodbredden eller deltage på tilkøbsturen.

Vi overnatter i Can Tho. I dag er der inkluderet morgenmad.

 

 • Tilkøbstur: Smag på Can Thos gadekøkkener:
  I aften kan du komme med på et kulinarisk eventyr på gåben rundt i Can Tho. Turen starter med en gåtur til den lokale park, hvor du kan opleve den lokale dans zumba eller lave gymnastik. Kast dig ud i dans og bevægelse, hvis du har lyst til at deltage. Derefter går du gennem gader og stræder til det første mad stop, hvor du skal smage Can Thos berømte signaturret: friturestegte rejekager. Næste stop gælder den lækre lokale suppe, stegte forårsruller, kød serveret med stjernefrugt, agurk og grøn mango eller noget helt andet. Aftenen rundes af på en tagrestaurant med en kølig drink og en fin udsigt over Can Tho og dette område af Mekongdeltaet. Se priser på bestillingssiden.

 

Dag 13. Det flydende marked i Can Tho, cykeltur og sejlads i Mekongdeltaet og Ho Chi Minh City

I dag skal vi tidligt op for at opleve Sydøstasiens største flydende marked, der ligger i Cai Rang, tæt på Can Tho. Det er et unikt og meget farvestrålende marked, og det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan varerne handles hen over rælingen på de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at zigzagge rundt mellem hinanden. Vi kommer på en fantastisk sejltur ad floden, bifloder og smalle kanaler, hvor livet går sin vante gang. Generelt kan siges, at Mekongdeltaet i høj grad er et område, hvor folk bor og arbejder på naturens betingelser, og fra båden kan vi følge med i det hele på nært hold. Ikke mindst fordi der også stadig foregår rigtig megen transport på floden.

Derefter går turen til et traditionelt familieejet ”nuddelværksted”, hvor vi oplever, hvordan nudler bliver fremstillet på traditionel vis. Vi får smagsprøver på nudlerne og andre af Mekongdeltaets specialiteter. Herefter skal vi på cykeltur gennem landskabet mellem frugtplantager, grøntsagsmarker, palmer, rismarker, bifloder og kanaler. Her findes netop det farverige og eksotiske Vietnam, som mange har set på billeder og drømmer om at opleve ved selvsyn. Vores lokalguide leder os frem til en cacao plantage, hvor vi lærer om anvendelsen af cacao i alt fra chokolade til kosmetik, cacaomælk og cacaovin. Først på eftermiddagen går turen tilbage til Ho Chi Minh City, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Vi spiser fælles farvelmiddag i aften. Vi overnatter i Ho Chi Minh City. I dag er der inkluderet morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 14: Ho Chi Minh City – hjemrejse

Dagen er til fri disposition indtil afrejse. Der er transfer til lufthavnen, og vi flyver hjem til Danmark. Der er flyskifte undervejs. I dag er der inkluderet morgenmad samt forplejning på flyrejsen.

 

Dag 15: Ankomst i Danmark

Vi ankommer tilbage i Danmark.

Indkvartering

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent. Hotellerne har gode faciliteter, ligger centralt og dit værelse har naturligvis eget bad og toilet. På minikrydstogt i Halongbugten sejler du med en 3-stjernet junke eller et 3-stjernet skib, og her bor du i kahyt med eget bad og toilet. På enkelte afrejser kan der forekomme andre hoteller. Senest når Ruby Rejser fremsender bekræftelse på rejsen, modtager du endelig bekræftelse på hvilke hoteller, du skal bo på. Nedenfor kan se se den planlagte indkvartering undervejs:

 

 • Hanoi Boutique Hotel & Spa
  Indkvartering i Hanoi. Det charmerende 3-stjernede Hanoi Boutique Hotel & Spa ligger i hjertet af Hanoi’s gamle kvarter, ca. 200 meter fra den berømte Hoan Kiem Sø. Hotellet har restaurant, café, en stor spa og har 24-timers roomservice. Hotellet har cykler, som udlejes. Hotellet har 40 værelser, der er indrettet med mørke træsorter og varme farver. Værelserne er udstyret med hårtørrer, sikkerhedsboks, tv med betalingskanaler, aircondition, minibar (mod betaling) og en gratis flaske vand dagligt. Der er gratis wifi over hele hotellet.
 • Emeraude
  Indkvartering i Halongbugten. Det 4-stjernede skib Emeraude har 37 kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne har dobbeltseng og eget badeværelse og er udstyret med aircondition.  Skibet har en stor restaurant, en butik, en udendørs biograf, bar og soldæk med solstole. Desuden er der kajakker, tai chi undervisning, fiskegrej og madlavningskursus – alt sammen gratis at bruge eller deltage i.
 • Êmm Hotel Hué
  Indkvartering i Hué. Det 3-stjernede Êmm Hotel Hué er et dejligt hotel, der ligger midt i Hué med gåafstand til floden. Hotellet har en lille hyggelig gårdhave med pool og bar-område samt egen restaurant. Værelserne er indrettet i lyse farver, og der er aircondition, te/kaffe-faciliteter, wi-fi, TV, minibar, hårtørrer og sikkerhedsboks. Det er muligt at leje cykler på hotellet.
 • Êmm Hotel Hoi An
  Indkvartering i Hoi An. Êmm Hotel ligger i Hoi Ans gamle bydel i gåafstand til byens attraktioner. Designet er moderne og i stærke, klare farver. Hotellet har 92 værelser, der har tv med satellitkanaler, aircondition, minibar med kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks og gratis WIFI. Hotellet har restaurant, bar og en stor swimmingpool med solsenge.  I restaurant YÊN kan du både sidde indenfor eller nyde din mad udenfor ved poolen eller i den lille have.
 • Signature Saigon Hotel
  Indkvartering i Ho Chi Minh City. Signature Saigon Hotel er et dejligt turistklassehotel, der ligger i Ho Chi Minh City centrum kun 100 meter fra Ben Thanh markedet. Der er ca. 10 min. gang til floden og Bitexco tårnet. Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på 9 etager. Værelserne er min. 22 m² store og er enkelt indrettet.  Der er alle moderne faciliteter inkl. tv, hårtørrer, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og frugtkurv samt 2 gratis flaske vand pr. dag. Hotellet har en restaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag.
 • Kim Tho Hotel
  Indkvartering i Can Tho. Det 3-stjernede Kim Thom Hotel ligger tæt på Ninh Kieu kajen i hjertet af Can Tho. Der er 2 minutters gang til Ong Pagoden og Templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også bar, sikkerhedsboks i receptionen samt 24-timers roomservice. Hotellet har ca. 50 værelser, der enten har udsigt til floden eller til byen. Værelserne har kabeltv, aircondition, minibar (mod betaling), hårtørrer og en flaske gratis vand pr. dag på værelset.

Forlæng din rejse

Der er flere muligheder for at forlænge din rundrejse. Se nedenfor:

 • Badeferieforlængelse på Phu Quoc 5 dage/4 nætter på 4-stjernet Mango Bay
  Efter den oplevelsesrige rundrejse kan du forlænge med nogel afslappende dage ved stranden på tropeøen Phu Quoc. Phu Quoc er perfekt som afslutning, hvis du gerne vil slappe af og nyde solen og det varme klare vand i siam Bugten. Phu Quoc er stor (560 km²) og ligger kun en lille times flyvning fra Ho Chi Minh City. Turismen er stadig ikke voldtsomt udviklet på Phu Quoc, så der er masser af lokalt liv. På stranden kan du fx købe friskplukket frugt som banan, mango og ananas fra lokale sælgere. Hvis du har brug for lidt aktivitet, kan du tage en tur på markedet i byen Duong Dong, der også har et livligt nattemarked. Phu Quoc er kendt for sin fiskesovs nuoc mam, og den finder du helt sikkert på markedet. Desuden er der perlefarme, som man kan besøge, og på landjorden er der peberplantager. Vil du gerne dykke og snorkle på et levende koralrev, kan du tage en dagstur til An Thoi-øerne.
  Undervejs bor du på Mango Bay, der er et dejligt 3-stjernet resort, der ligger ned til Ong Lang stranden. Med kun 44 værelser er der en hyggelig og meget afslappet stemning på hotellet, der er rustikt indrettet. Badeværelserne er udendørs, og der er loftsvifte, myggenet, sikkerhedsboks og wifi. Hotellet har spa. 2 restauranter og en strandbar, og der er mulighed for vandaktiviteter mod betaling. Se hotellet her: http://mangobayphuquoc.com/. Du bor på hotel Mango Bay i 4 nætter. Dagene er til fri disposition.
  Prisen inkluderer transfer fra Ho Chi Minh City til lufthavnen, fly fra Ho Chi Minh til Phu Quoc t/r, transfer på Phu Quoc t/r samt 4 overnatninger i standardværelse med morgenmad.

 

 • 6 dages forlængelse til Cambodjas højdepunkter
  På denne forlængelse oplever du Cambodjas største højdepunkter på en lille 6 dage/5 nætters berigende rundrejse, hvor du mærker Cambodjas folkesjæl og får et godt indblik i landets tusindårige historie. Du starter med at køre til den charmerede by Chau Doc, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Bassac floderne. Her overnatter du inden du næste formiddag sejler op ad Mekong, krydser grænsen til Cambodja og ved middagstid når frem til Phnom Penh. Du oplever kongepaladset og den imponerende Sølvpagode. På tredjedagen bliver du kørt fra Phnom Penh til Siem Reap. På den måde oplever du landskabet og livet på landet; undervejs gør du to stop; et i ”edderkoppelandsbyen” Skun, og det andet i Konpong Khleang, der er en landsby på pæle i – eller "ved" afhængig af årstiden – Tonle Sap søen. Forlængelsens sidste 3 dage gælder Siem Reap og det ikoniske Angkor kompleks, hvor to oplever både Elefantterrassen, Leper Kongernes Terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat. Læs mere her.

Du kan se priser på bestillingssiden. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Singlerejse i eventyrlige Vietnam
Jeg accepterer Strobels Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Strobel må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Danmark til Hanoi og fra Ho Chi Minh City til Danmark
 • Flyrejse fra Hanoi til Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 11 nætter i delt dobbeltværelse på gode centralt beliggende hoteller
 • 1 nat i delt dobbeltkahyt på minikrydstogtskib med eget bad
 • Alle transporter, udflugter, entréudgifter i henhold til program
 • Morgenmad alle dage, 5 x frokost og 3 x aftensmad
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Maks. 20 deltagere (minimum 10)
 • Alle skatter og afgifter
 • Dansk rejseleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Visum til Vietnam

 

Deltagerantal og frist:
Der vil maksimalt være 20 deltagere på rejsen, og der kræves minimum 10 deltagere for at rejsen gennemføres. Ved for få tilmeldte aflyses rejsen senest 45 dage før afrejse. 


Rejseleder:
Der er dansk rejseleder med på rundrejsen i Vietnam, men ikke nødvendigvis med på flyrejsen til og fra Vietnam. Hvis den danske rejseleder ikke er med på flyrejsen, møder du ham/hende i ankomsthallen i Hanoi, og den danske rejseleder følger med helt til tjek ind i lufthavnen i Ho Chi Minh City.

 

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

 

Visum til Vietnam:
Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget varer højst 15 dage/14 nætter. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg. Vær opmærksom på, at der minimum skal gå 30 dage mellem 2 visumfrie ophold. Hvis du skal rejse tilbage ind i Vietnam inden 30 dage efter et visumfrit ophold, skal du søge et e-visum. Varer din rejse mere end 15 dage, skal du søge om e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage. Du skal uploade et billede af dit pas, et pasbillede, samt udfylde en række personlige oplysninger og en hoteladresse i Vietnam, som du får på din bekræftelse fra os.

Prisen for e-visum er 25 USD, som betales online i forbindelse med ansøgningen, så hav dit kreditkort ved hånden, inden du går i gang. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode markeret med fed (20 tegn). Du modtager svaret på din ansøgning efter 3 arbejdsdage. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam.

Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffsvej 30C
2900 Hellerup
Danmark
Telefon: 39 18 39 32
E-mail: embvndk@hotmail.com

 

Forlængelse og ændringer:
Rejsen sælges som en hel “pakke”, og ved ændringer vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Evt. forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

Forbehold og ændringer:
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan dog af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

Vejret:
Vietnam kan rent vejrmæssigt inddeles i tre områder, der alle har to sæsoner: regntid og tørtid.

 • Nordvietnam
  Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Halongbugten:Tørtiden er ca. fra november – april, og det er her temperaturerne er lavest. Regntiden er ca. fra maj – oktober og her ligger temperaturen mellem 25 og 30 grader. I bjergene kan der være koldt om morgenen fra december til februar.
 • Det centrale Vietnam
  Hué og Hoi An: Tørtiden er ca. fra marts til august. Det bliver meget varmt i månederne maj – august. Regntiden er ca. fra september – februar; der falder mest regn i perioden september – december. Tørtiden er fra marts – august. Temperaturen ligger på 25 – 30 grader.
 • Sydvietnam
  Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra oktober/november til april. Regntiden er ca. fra maj – september/oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.

Gå til toppen af siden

Loading...