Mexico, Yucatan

Riviera Maya

Riviera Maya ligger på Mexicos østkyst og er den lange kystlinje, der strækker sig fra Cancun i nord til Punta Allen i syd på den østlige side af Yucatan-halvøen.

Rejser til Riviera Maya er ideelt for dig, der gerne vil have en spændende og historisk rejseoplevelse, som kan kombineres med badeferie på kridhvide sandstrande. Seværdighederne bærer præg af Mayaernes historie og kultur i form af gamle ruiner, templer og pyramider. De kæmpestore bygningskonstruktioner er en fascinerende og bjergtagende oplevelse, der vidner om fordums storhedstid. Mest kendt er Maya-byen Chichén Itzá, der ligger 2½ times kørsel fra Cancun. Men den glemte by Coba samt byen Tulum, der ligger over den stejle kyst og skuer ud over det smukke blå hav, er bestemt også et besøg værd.

Langs kysten findes en rig variation af flora og fauna samt spændende geologiske formationer. Kystlinjen har smukke hvide strande og turkisblåt hav, og langs kysten findes verdens næst-længste koralrev med multifarvede tropefisk og koraller. Kysten her er derfor et af de mest eftertragtede steder for snorkling og dykning. Inde i landet finder du frodig natur med dampende regnskove, bjerge, kløfter og floder. Her kan du opleve synet af knejsende vulkaner, tørre sletter med kaktusplanter og brusende vandfald.

På hele Yucatan-halvøen findes det fascinerende underjordiske hulesystem ”Cenotes”, der er nedsunkne ferskvandsgrotter og drypstenshuler. Drypstenshulerne kan både besøges til fods, og man kan svømme eller dykke rundt i de underjordiske og oversvømmede ferskvandsgrotter.

I Mexico stifter du førstehåndskendskab med et af verdens bedste og mest betydningsfulde grundkøkkener. Mexicansk gastronomi er et fusionskøkken sammensat af de oprindelige indianske køkkener og det spanske køkken. Maden er en autentisk oplevelse af intense og varierende smage fra et køkken, som guderne må have skabt. Puerco Pibil, som er marineret og langtidsstegt svinekød, er den ultimative prøve på det mexicanske køkkens mest intense smage. Den eneste drik der kan matche denne ret er naturligvis tequila.