INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kirkenes - Bergen | 6 dage

Den klassiske rejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Spar op til  20% på rejser i 2019 ved bestilling nu!

Den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.

4.697,00 kr
In stock
Travel Code
HR-001
Mange oplevelser uanset årstid | Verdens smukkeste sørejse

Turen starter i Kirkenes i det nordligste af Norge og herfra sejles mod syd til Bergen. På den sydgående rejse kan man opleve spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen. Afgangstidspunktet afspejler den aktuelle årstid, hvilken betyder, at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det kun på på den nordgående sejlads (juni til august).

Du besøger de samme byer på den sydgående rejse som den nordgående. Forskellen består af, at du på den sydgående rejse f.eks. besøger en by om natten, når du på den nordgående rejse besøger byen om dagen og modsat. 

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

  Hurtigruten  Hurtigruten

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe 

Ruteplan efter årstider: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter

SYDGÅENDE

Dag 1: Kirkenes – rejsens begyndelse og start på rejsen mod syd

Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen (Vi anbefaler derfor at tage en nat i Kirkenes inden afrejse). Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og vinteren er kold med sne og med mulighed for vinteraktiviteter. Den lokale befolking snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. 

Dag 2: Hammerfest og Tromsø

I dag besøger vi to byer der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Kan du lide rejser? Lyngenfjorden er kendt for sine fjordrejer. Vi besøger fjorden fra april til start juni. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Vælg dine udflugter for dag 2 her (Tilkøb).

Dag 3: Vesterålen og Lofoten

Dagens sejlads er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalder kirke og lærer om historien og naturen. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange. Hvis forholdene tillader det så sejler vi ind til den imponerende og storslået, men smalle, Trollfjorden (maj til oktober). Ved Trollfjorden har du også mulighed for at se de store havørne (Find udflugt under tilkøb).

Vælg dine udflugter for dag 3 her (Tilkøb).

Dag 4: Polarcirkelen og De Syv Søstre

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem der er interesseret. Vi sejler forbi de syv søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten, hvor der medføler en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).

Dag 5: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har en mulighed til at opleve Trondheim til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25km bred. Langs kysten ser vi, hvor vigtig fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, hvor den spektakulære Atlanterhavsvej også kan opleves. Kristiansund regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb).

Dag 6: Bergen, rejsen ender

Den imponerende runderejse langs Norges kyst afsluttes, når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig basic (USPT/UNT): 
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select: 
Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U select: 
Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Ved "select" kategorier er der også te/kaffe og wifi inkluderet på de klassiske rejser ligesom du kan vælge din fortrukne spisetid 
Det er muligt på 6 og 7 dages rejserne at tilvælge kahytsnummer mod tillæg på ca. DKK 1600,- per kahyt

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Kampagne 

 • Bestil nu og spar op til 20% på sejladsen.
 • Tilbuddet gælder for alle kahytskategorier indenfor Select og Basic med afrejse i 2019.
 • Rabatten er allerede fratrukket priserne på vores hjemmeside 
 • Bestil din rejse mellem 28 januar til og med 4 marts 2019.
 • Gælder kun på nye bestillinger og kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud.
 • Kan kombineres med Ambassadørrabat.

Priseksempler*

Forår (april - maj)
April: frapris DKK 5.674,- per person
Maj: frapris DKK 7.169,- per person 

Sommer (juni - august)
Juni: frapris DKK 8.691,- per person  
Juli: frapris DKK 8.498,- per person  
August: frapris DKK 8.505,- per person   

Efterår (september - oktober)
September: frapris DKK 6.442,- per person 
Oktober: frapris DKK 4.829,- per person  

Vinter (november - marts)
November: frapris 4.311,- per person   
December: frapris 4.311,- per person  

Alle frapriser tager udgangspunkt i at to personer deler en indvendig kahyt.
Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning.   
Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Inkluderet

 • Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rejser.
 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg - se evt. kahytstyper i bjælken til højre

Mulige tilkøb:

 • Det er også muligt at medbringe bilen - frapris DKK 2.500,- se mere information omkring mål for bilen i bjælken til højre.
 • Tilvalgsudflugter - find udflugtsprogram her
 • Vi hjælper gerne med at bestille flybilletter og transfer til/fra lufthavnen til skibet. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Afbestilling/rejseforsikring.

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og depositum betalt så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bookinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris*  

Gå til toppen af siden