INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Bergen - Kirkenes - Bergen | 12 dage

Den klassiske rundrejse langs Norges kyst - AFREJSE HVER DAG med Hurtigruten

Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, anses som værende verdens smukkeste sørejse med de spektakulære landskaber

In stock
Travel Code
HR-003
Mange oplevelser uanset årstid | verdens smukkeste sørejse

På den klassiske rundrejse med Hurtigruten oplever du mange spændende byer langs Norges smukke kyst – Du besøger faktisk hele 34 havne langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.500 sømil.

På 12-dages rejsen starter sejladsen i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i nord, hvorefter båden sejler retur til Bergen. Den klassiske rundrejse med Hurtigruten giver mulighed for at se og opleve den fantastiske natur, krydse polarcirklen, hvorefter du har mulighed for at opleve det magiske nordlys eller midnatsolen (afhængigt af årstid). 

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

Ruteplan

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen

NORDGÅENDE

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. 


Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Geirangerfjordn: Om sommeren fra juni til august besøger vi den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

Hjørundfjorden:
I efteråret fra september til oktober sejler vi som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 2 her (Tilkøb).


Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 3 her (Tilkøb). 


Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 4 her (Tilkøb).


Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 5 her (Tilkøb). 


Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 6 her (Tilkøb)

SYDGÅENDE

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 7 her (Tilkøb).


Dag 8: Hammerfest og Tromsø

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 8 her (Tilkøb).


Dag 9: Vesterålen og Lofoten

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB båd safari gennem Lofoten under midnatsolen (se tilvalgs udflugter)!

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 9 her (Tilkøb).


Dag 10: Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 10 her (Tilkøb).


Dag 11: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve dejlige Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 11 her (Tilkøb).


Dag 12: Bergen,  rejsen ender

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag med dig dine minder hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

Årstiderne

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen. Afgangstidspunktet afspejler den aktuelle årstid, hvilken betyder, at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden. Du kan finde mere information om årstiderne her.

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Du besøger Geirangerfjorden på den nordgående sejlads i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel er fantastiske i det vinterhvide landskab. 
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du sejler fra det koldere nord mod det varmere syd og kan dermed opleve flere "årstider" på én rejse. Du besøger Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden på den nordgående sejlads i september og oktober.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

    

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe

Ruteplan efter årstider - hvornår er skibet i havn?: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter


Du kan finde flere praktiske informationer om rejsen i bjælken til højre.

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se alle kahytskategorierne her og læs mere om Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende:

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig basic (USPT/UNT): 

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select - kundernes favorit: 

 • Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U select: 

 • Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Ved "select" kategorier er der også te/kaffe og wifi inkluderet på de klassiske rejser ligesom du kan vælge din fortrukne spisetid. Det er muligt på 6 og 7 dages rejserne at tilvælge kahytsnummer mod tillæg på ca. DKK 1600,- per kahyt.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Kampagne:

Rejs i 2019: 

Spar op til 30% på din rejse afhængigt af afrejseperiode. 

 • Juni og Juli: Spar 30%
 • August og September: Spar 25%
 • Oktober til december: Spar 20%
 • Gælder Basic og Select kahytter. 
 • Rabatten er fratrukket priserne på 6, 7 og 12 dages rejserne.
 • Bestil mellem 16. maj og senest 1. juli 2019.


Priseksempler:

Forår (april - maj) 

 • April: frapris DKK 10.694,- per person
 • Maj: frapris DKK 14.227,- per person 

Sommer (juni - august)

 • Juni frapris DKK 14.484,- per person - 30% rabat 
 • Juli frapris DKK 13.599,- per person - 30% rabat 
 • August frapris DKK 12.212- per person - 25% rabat

Efterår (september - oktober)  

 • September: frapris DKK 11.113,- per person 
 • Oktober: frapris DKK 8.379,- per person 

Vinter (november - marts) 

 • November: frapris DKK 6.869.- per person
 • December: frapris DKK 6.869,- per person 
 • Januar: frapris DKK 9.579,- per person
 • Februar: frapris DKK 10.990,- per person
 • Marts: frapris DKK 10.990,- per person

Alle frapriser tager udgangspunkt i to personer deler en indvendig kahyt. 
Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at udfylde forespørgslen herover. Du kan altid finde evt. aktuelle tilbud på rejser uden singletillæg her. 
Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg. 
 • Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rejser.
Ikke inkluderet:
 • Fly tur/retur 
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly og transfer - Vi hjælper gerne med at bestille flybilletter til/fra Danmark. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Afbestilling/rejseforsikring.

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og depositum betalt så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bookinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris*.  

Gå til toppen af siden