Krydstogt i Asutralie og New Zealand

Den bedste måde at se så meget som muligt af Down Under er på et krydstogt. Tag fx på et eventyr på land og til søs, hvor du kombinere dit krydstogt med et ophold eller en rundrejse i det indre af landet. Dyk ned i regionens kultur og landskaber, besøg kendte seværdigheder, og lad dig overraske af ukendte udsigter. Uanset om det drejer sig om snorkling ved Great Barrier Reef, udflugter i den fortryllende Kakadu Nationalpark eller en tur i ”Outback’en” med dens enestående flora og fauna ved Ayers Rock – i Australien er der så meget at udforske.

Om Australien

Australien er landet med de kostbare ædelstene. Opalen, der af Australiens urbefolkning blev betegnet som regnbuesten, går for at være en af de mest værdifulde i verden. Her, Down Under, ligger også verdens største diamantmine. Den leverer usædvanligt smukke, rosa og champagnefarvede sten. Farvepaletten for den australske safir strækker sig fra himmelblå til mørkeblå, næsten sort. Sort jade er endnu en helt speciel sjældenhed fra dette kontinent.

Sydney

Sydney  er Australiens største by med en befolkning på 3,8 mio. og samtidig en af de smukkest beliggende storbyer i verden. Byen byder på et enormt udvalg af seværdigheder, hvor Utzons imponerende bygningsværk, det berømte Operahus, er blevet byens varetegn.

Center Point Tower er 305 meter højt og har fra toppen en brilliant udsigt over byen. Desuden findes der en restaurant på toppen, som langsomt roterer og – især om aftenen – giver en flot udsigt over byens lys. Den ældste bydel er The Rocks fra 1788. I dag er de fleste gamle bygninger restaureret og bydelen er et meget populært område med et stort udbud af hyggelige restauranter, cafeer og små butikker.

Det tidligere dokområde, Darling Harbour, byder på et utal af forretninger og restauranter. Desuden er her en japansk og en kinesisk have, hvor den sidstnævnte fører ned til Chinatown. Sydney Aquarium er det største af sin art i verden med mere end 5000 fisk.

I forbindelse med Darling Harbour ligger det Nationale Maritime Museum med en kopi af Captain Cooks skib Endeavour.

På et Captain Cook cruise fra  Circular Quay  kan man tage på en tur, der bringer en forbi nogle af byens mange seværdigheder, mens man nyder et godt måltid.

Om New Zealand

Auckland

New Zealands største by er opført på 60 udslukte vulkaner, hvoraf mange kan ses som kegleformede grønklædte bakker. De tre største, Mont Albert, Mont Eden og One Tree Hill giver byen et markant landskab med gode udsigtspunkter.

Den moderne by er omgivet af subtropiske øer, funklende blåt vand og regnskov, hvilket gør Aucklands livsstil helt unik.

Byen byder på en bred vifte af spændende attraktioner og seværdigheder:

Der er en hyggelig bymidte med gamle træ villaer, kunstgallerier og små cafeer .

En pittoresk waterfront med gode shopping muligheder.

Dunedin

Dunedin er sydøens næststørste by og stedet hvor man gjorde de første guldfund i New Zealand.

I mange år var Dunedin af samme grund  New Zealands rigeste og på mange måder førende by. I dens storhedstid blev mange smukke og imponerende victorianske bygninger opført. Den velbevarede arkitektur præger stadig bybilledet – med den imponerende banegård og universitetet fra 1869. Byen er i dag kendt for at være en livlig universitetsby, hvilket er med til at opretholde byens rige kulturliv med kunstgallerier, koncerter, teater, biografer, hyggelige cafeer og pubs.

Uden for byen ligger Otago-halvøen, der er et eldorado for naturelskere.

Det er det eneste sted i verden hvor albatrosser opholder sig permanent på menneskebeboet land. Rundt om albatros-kolonien kan man se sæler, der ligger og soler sig eller boltrer sig i vandet.

Verdens mindste pingvin, den blå pingvin, samt en af de mest truede arter, den guløjede pingvin, findes også her i et pænt antal.

Andre nævneværdige attraktioner er:

  • Det Antarktiske Center, som viser Captain Scotts Anarctic Expedition i 1911
  • Havnerundfart
  • Zoo med den sjældne kiwi-fugl
  • Auckland Sky Tower

Fjordland Nationalpark

På New Zealands sydlige spids ligger denne store og betagende nationalpark.

Selvom størstedelen er total ufremkommelig, er der alligevel mere end 5.000 km. vandrestier, floder og søer, hvorfra man til lands og til vands kan opleve et unikt dyreliv og de voldsomme kontraster mellem sprudlende vandfald og knejsende bjergtinder med stejle skråninger, som skilles af store floder.

Området er rigt på delfiner, sæler og fugle.

Aktiviteter om bord

Ombord på Princess Cruises’ skibe er hver dag et nyt eventyr. Kombinationen af luksus og fantastisk service skaber det perfekte feriested. Uanset, om du øver dine golfslag på skibets putting green, prøver lykken i kasinoet eller vil svømme et par baner i poolen, så venter oplevelserne på dig overalt. Der er endda børneklub ombord med underholdning og aktiviteter for børn i alle aldre.

Gå på jagt efter gode køb i de toldfri butikker eller log på internettet via WiFi. Du kan naturligvis også slappe af i Lotus Spa eller være aktiv i fitnesscentret. Om aftenen bliver du forkælet med lækre middage, et bredt udvalg af live musik, dans og farvestrålende sceneshows.

 Når du booker både fly, krydstogt og eventuelle overnatninger i forbindelse med krydstogtet samlet hos StrobelTravel, får du de sædvanlige fordele og garantier, som følger med en pakkerejse.